Demonstraţie aeronautică – Ploieşti Airshow 2016

Aeroclubul României organizează în data de 14.05.2016 (zi de rezervă în cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile: 15.05.2016), începând cu ora 10.00, la Aeroclubul Teritorial „Gheorghe Bănciulescu” Ploieşti – Strejnicu, demonstraţia aeronautică Ploieşti Airshow 2016.

Evenimentul este prilejuit de aniversarea a 80 de ani de la înfiinţarea Aerodromului de la Strejnicu, iar programul va include acrobaţie aeriană cu avioane şi planoare, zboruri cu aeronave ultrauşoare motorizate, balon cu aer cald, salturi cu paraşuta.

Vor participa:

– „Hawks of Romania” – formaţia de înaltă acrobaţie aeriană a Aeroclubului României

– „White Wings” – formaţia de acrobaţie cu planorul a Aeroclubului României

– „The Pelicans” – formaţia de zboruri demonstrative cu avioane ultrauşoare a Aeroclubului României

– „Blue Wings” – echipa de paraşutism – lucru relativ pe cupolă a Aeroclubului României

– Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă

– INCAS

– „Iacării Acrobaţi”

– SANAERO

– RAS

Accesul publicului va fi liber.

Aeroclubul României este instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, cu 15 unităţi teritoriale la nivelul întregii ţări, este unitate de pregătire şi perfecţionare a personalului aeronautic civil, precum şi structură sportivă de performanţă cu profil aeronautic. De asemenea, este organizaţie reparaţii şi întreţinere pentru anumite categorii de aeronave şi organizaţie de pregătire pentru obţinerea unor categorii de calificări aeronautice, având şi atribuţii în domeniul certificării / autorizării anumitor categorii de personal şi tehnică aeronautică.

Dan Chiriac

AEROCLUBUL ROMÂNIEI