E timpul pentru voluntariat european

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) și Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) organizează, în perioada 13-15 mai, la Predeal, EVS Camp, eveniment dedicat Serviciului European de Voluntariat (SEV). Parte a programului european Erasmus+, SEV le oferă tinerilor care au între 17 și 30 de ani oportunitatea de a derula stagii de voluntariat într-o altă țară.

În cadrul EVS Camp peste 100 de participanți – tineri interesați de voluntariatul european, foști voluntari europeni, coordonatori de voluntari, reprezentanți de organizații active în voluntariat la nivel național sau european – se întâlnesc pentru a împărtăși experiențe și a învăța împreună în cadrul celor peste 40 de ateliere pe teme relevante pentru SEV.

Evenimentul este organizat în contextul EVS 20 – campanie europeană de celebrare a 20 de ani de SEV – şi marchează, de asemenea, finalul proiectului EVSification, proiect derulat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în parteneriat cu organizații din Polonia și Slovacia și care a pus accent pe calitatea proiectelor de voluntariat european.

—————–

Serviciul European de Voluntariat, parte a programului Erasmus+, le oferă tinerilor care au între 17 și 30 de ani posibilitatea de a derula stagii de voluntariat într-o altă țară. SEV a fost lansat la nivel european în anul 1996, iar până în prezent aproximativ 100.000 de tineri au derulat stagii de voluntariat internațional.

Din 2007 până în prezent România a găzduit peste 2300 de voluntari internaționali, iar în perioada 2007-2013 peste 700 de tineri din România au fost voluntari în alte țări.