„Hotel Dallas”, docu-fiction de Livia Ungur şi Sherng-Lee Huang, în competiţia DOCAVIV, 19-28.05.2016

DocAviv posterInstitutul Cultural Român de la Tel Aviv susține prezența filmului docu-fiction „Hotel Dallas” (2016, regia Livia Ungur și Sherng-Lee Huang) în competiția Festivalului Internațional de Film Documentar DOCAVIV, ediția a 18-a, la secțiunea „Depth of Field”

Hotel Dallas (2016, 74 minute, co-producție România-SUA, subtitrare în limbile engleză și ebraică)

Vineri, 20.05.2016, ora 20:15, Cinemateca din Tel Aviv

Duminică, 22.05.2016, ora 14:15, Cinemateca din Tel Aviv

Bilete: 03-6060800 sau online http://www.docaviv.co.il/2016-en/films/hotel-dallas/

Regia: Livia Ungur și Sherng-Lee Huang

Distribuție: Livia Ungur, Nicu Ungureanu, Patrick Duffy, Sherng-Lee Huang

Detalii: http://hoteldallas.squarespace.com/

Sinopsis: „Hotel Dallas” spune povestea României anilor ’80, când singurul show de televiziune american difuzat la TV era serialul „Dallas”, ce oferea o viziune asupra bogăţiei şi strălucirii capitaliştilor bogaţi. Printre fanii serialului se numără Ilie şi fiica sa Livia. El este un infractor mărunt, aspirant la statutul de capitalist, iar ea, la actorul Patrick Duffy, care juca unul dintre rolurile principale. După căderea comunismului, Ilie construieşte hotelul Dallas, o copie în mărime naturală a vilei din serial, iar Livia emigrează în America.

Ea devine regizoare şi realizează un serial în care Duffy moare şi se trezeşte în hotelul Dallas. Viaţa şi arta se întrepătrund, în vreme ce Livia îl duce pe eroul său într-o călătorie care balansează între fantezie şi amintire, în căutarea unui loc pe care să-l numească „acasă”.

Livia Ungur și Sherng-Lee Huang (http://www.ungur-huang.com/index.html) sunt un cuplu de artiști din Brooklyn, New York, care lucrează, de obicei, cu arta video, dar realizează și sculpturi, instalații sau performance. Livia s-a născut în România și s-a mutat în SUA pentru a studia artă, iar Sherng-Lee este din Tennessee,

DOCAVIV este unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale de film documentar. Anual, festivalul selecționează aproximativ 100 de filme documentare semnificative pentru evoluția acestui gen cinematografic.

Detalii suplimentare, programul întregului festival și bilete: http://www.docaviv.co.il/2016/ .