Aproape 850 de persoane au participat la realizarea unei picturi uriaşe în oraşul Tulcea

Tulcea_pictura_uriasa_1În Noaptea Muzeelor tulcenii au fost invitaţi să participe în număr cât mai mare la realizarea unei picturi uriaşe, pe o temă deltaică.

„Am fost 842. În realitate am fost mai mulți (cca. 1100). Mulți dintre participanți au refuzat diploma și înregistrarea. Magnific! Peste așteptările noastre. Din momentul în care, din motivele știute, am reunțat la începutul săptămânii la tentativa de omologare, am diminuat timpul de realizare cu 4 ore (am început abia la ora 14:00), am renunțat la planificarea concretă organizată pe ore în care, cu sprijinul primăriilor din județ și al unităților școlare din municipiu, să picteze cât mai mulți elevi. Ne-am limitat, totodată, mai ales la promovarea online (facebook) a evenimentului. A fost un exercițiu de solidaritate.

Tulcea_pictura_uriasa_2La Muzeul de Artă au fost 2521 de vizitatori. La Casa Avramide au fost 1517. În realitate, numărul celor care au fost la Casa Avramide este, din estimările noastre, cel puțin de 2500.

Monitorizarea prin bilete gratuite a putut fi realizată doar la intrarea principală. Foarte multe persoane au intrat direct în zona Art Cafe și pe terasă, la pictură. De aici fie nu au mai vizitat și parterul, fie au intrat pe la ieșire, nefiind monitorizați prin bilete” – au scris organizatorii evenimentului pe Facebook.
Sursa foto: Muzeul de Artă Casa Avramide

RADIO ROMÂNIA CONSTANŢA – 22 mai