Beatrice Rancea va fi propusă în funcţia de director interimar al Operei Naţionale Bucureşti

Beatrice Rancea va fi propusă în această săptămână în funcţia de director interimar al Operei Naţionale Bucureşti. Anunţul a fost făcut de ministrul culturii, Corina Şuteu, care a precizat că noua conducere a instituţiei va căuta soluţii pentru reluarea colaborării cu balerina Alina Cojocaru şi coregraful Johan Kobborg.

Corina Şuteu: Împreună cu directorul interimar, care va fi numit săptămâna aceasta, vom lansa hotărârea de guvern care va redespărţi Opera de Operetă, vom reorganiza acolo cele două echipe. Mai sunt câteva lucruri de reglat în această problemă, iar în ceea ce priveşte Alina Cojocaru şi Johan Kobborg, eu regret că lucrurile trebuie să meargă în ritmul în care merg astăzi. Eu am păstrat legătura cu ei şi în continuare voi păstra legătura cu ei, iar directorul interimar se va întâlni cu ei, în prezenţa noastră, a celor de la minister, de îndată ce va fi numit pentru a vedea care este forma de colaborare pe care Opera o va avea în continuare cu ei.

Realizator: Corina Şuteu a mai anunţat şi că raportul comisiei de anchetă în cazul Operei Naţionale Bucureşti a fost finalizat şi că în curând vor fi făcute publice concluziile. Amintim că scandalul de la operă, presărat cu mitinguri, grevă şi declaraţii de toate felurile, s-a încheiat cu plecarea balerinei Alina Cojocaru şi a coregrafului Johan Kobborg şi schimbarea ministrului culturii.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 mai