Proiectul „Sky Canvas” promite stele căzătoare colorate la Jocurile Olimpice de la Tokio

Demersurile ruşilor care cheltuie milioane de dolari pentru a avea vreme frumoasă de sărbători par ultimul răcnet în materie de management al spectacolului, dar se pare că există ceva şi mai uimitor. O companie japoneză a depus un proiect cu care doreşte să câştige drepturile de organiza un show desprins din filmele SF, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Tokio, din 2020.

Proiectul numit „Sky Canvas” este o ploaie de meteoriţi realizată artificial, care va permite spectatorilor să vadă sute de mingi colorate, incandescente, pe cerul oraşului. Dacă vor fi aleşi de organizatori, specialiştii companiei vor face posibil ca spectacolul să fie văzut de la aproape 100 de kilometri distanţă.

Pentru a realiza acest lucru, compania intenţionează să trimită pe orbita Terrei un satelit care va transporta şi va lansa în jur de 1.000 de peleţi, special confecţionaţi din substanţe chimice care emit flăcări colorate în momentul în care pătrund în atmosferă. Această magie controlată are însă un preţ exorbitant, fiecare pelet produs costând în jur de 8.000 de dolari, fără a lua în calcul costul lansării satelitului.

Experimentele realizate în laborator au declarat proiectul viabil şi garantează faptul că particulele incadescente vor putea fi observate chiar şi deasupra unei metropole poluate cum este Tokio. Viteza cu care se vor deplasa mingile de foc ar fi mai mică decât cea a meteoriţilor naturali, ceea ce va crea un efect deosebit, care va putea fi văzut timp mai îndelungat, apreciază experţii.

Clipurile de promovare şi conceptul în sine sună foarte bine, deocamdată. La sfârşitul anului viitor, compania intenţionează să efectueze testele chiar din spaţiu pentru a vedea cât de eficientă este tehnologia.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=vHvyz3h-rRo[/youtube]

Dacă proiectul va avea succes, cu siguranţă ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2020 nu trebuie ratată.

Sursa: wwww.sciencealert.com
Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă