Fiica lui Desmond Tutu renunţă la preoţie după mariajul cu o femeie

Fiica lui Desmond Tutu, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, nu va mai putea fi preot în cadrul Bisericii Anglicane din Africa de Sud după ce s-a căsătorit cu o femeie, informează France Presse.

Mpho Tutu-van Furth şi soţia sa, Marceline
Mpho Tutu-van Furth şi soţia sa, Marceline

Reverenda Mpho Tutu-van Furth nu va mai putea oficia slujbe, deoarece Biserica Anglicană, deşi hirotoniseşte femei, nu recunoaşte căsătoriile între persoane de acelaşi sex. În schimb, Africa de Sud a legalizat mariajul homosexual încă din 2006.

Fostul arhiepiscop anglican Desmond Tutu, erou al luptei împotriva apartheidului, s-a declarat trist, dar nu surprins de această veste, potrivit spuselor fiicei sale, citată de France Presse. Acesta s-a pronunţat demult în favoarea căsătoriilor homosexuale.

Potrivit dreptului canonic anglican, căsătoria este reprezentată de uniunea dintre un bărbat şi o femeie, a explicat fiica lui Desmond Tutu. În vârstă de 50 de ani, Mpho Tutu s-a căsătorit în luna decembrie a anului trecut în Olanda cu partenera sa, Marceline van Furth. Ambele femei au mai fost căsătorite şi fiecare dintre ele are copii. O a doua ceremonie a fost organizată în această lună în Africa de Sud, la care a participat şi Desmond Tutu, acum în vârstă de 84 de ani şi cu o stare de sănătate fragilă. Cele două se află în prezent în luna de miere în insula indoneziană Bali. Marceline Tutu-van Furth este specialist în pediatrie şi locuieşte la Amsterdam.

Sursa: France Presse
Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă