Formaţii Radio România în cadrul unui proiect Euroradio, pe 1 iunie

În data de 1 iunie, Corul de Copii Radio pregătit de Voicu Popescu evoluează alături de Orchestra de Cameră Radio în cadrul unui eveniment conceput în jurul Zilei Internaţionale a Copiilor. Concertul se va derula sub bagheta dirijorului Sabin Păutza, care va putea fi apreciat şi în calitatea sa de compozitor şi orchestrator.

Lucrări special concepute pentru cor de copii (Suita Canti Prophani, Vrem pace în lume) au fost incluse în prima parte a programului şi se vor bucura în egală măsură de audienţă internaţională, fiind difuzate în transmisiune directă în cadrul unui amplu proiect al Uniunii Europeane de Radio şi Televiziune – Children’s Choir Day.

Proiectul este realizat cu participarea unor excepţionale ansambluri vocale de copii şi tineri propuse de radiodifuziuni din Estonia, Germania, Republica Cehă, Ungaria, Lituania, România, Slovacia şi Bulgaria, chemate să pună în lumină creativitatea, inovaţia şi diversitatea acestui tip de repertoriu, dar şi rolul mediei publice de a susţine şi promova contribuţiile valoroase în sfera artei interpretative.

RADOR – 25 mai