Matei Visniec la Salon du Livre des Balkans 2016

Vineri, 27 mai 2016, ora 14.00, se deschide la Pôle des Langues et Civilisation INALCO BULAC (Paris),  Salon du livre des Balkans, o manifestare culturala si literara, singura consacrata in Franta acestei parti a Europei. Incepand din 2010,  Salon du livre des Balkans are loc anual, timp de 2 zile, la Paris. Salonul reuneste numerosi editori francezi de literatura din tarile balcanice. La Salon participa numerosi editori francezi de literatura balcanica si este sprijinit, inca de la lansare, de Centrul National al Cartii din Franta.

Este un prilej de confruntare a literaturii romane si a oamenilor de cultura romani cu omologii lor din tarile balcanice, de observare a tendintelor de pe pietele de carte si artistice, de a participa la dezbateri, cu intentia precisa de a promova valorile din spatiul cultural romanesc.

Fondatorul acestui festival, Pascal Hamon, acorda, in fiecare an, o atentie deosebita participarii romanesti si promovarii oamenilor de cultura romani, propunand in program dezbateri literare, dedicate Romaniei si culturii romane.

Aflat la cea de-a sasea editie, Salon du livres des Balkans  a reusit sa se impunam pe piata festivalurilor de profil prin unicitatea demersului propus, acela de a promova literatura din tarile balcanice. Publicul sau a fost, an de an, mai numeros, data fiind tematica lui foarte precisa. Este singurul salon, de acest fel, din Franta.

Romania va fi prezenta, ca in fiecare an, cu o sectiune speciala „Cafeneaua literara‟, ai carei protagonisti vor fi Matei Visniec si Cristina Hermeziu, in calitate de moderator, alaturi de Jacques Baujart, autorul unui volum recent aparut despre Panait Istrati. Evenimentul va avea loc sambata,  28 mai 2016, ora 10.30. Tema aleasa este „Construire une œuvre par-delà les époques et face aux frontières‟.

De asemenea, actrita Codrina Pricopoaia va citi, de la ora 15.30, din textele lui Yorgos Ioannou, „Ses marques sur mon corps‟.

Festivalul se va incheia sambata, 28 mai 2016, cu o festivitate de premiere si cu sesiuni de autografe.

Intrarea este libera.

Programul complet poate fi accesat la adresa:  http://livredesbalkans.eklablog.com/