Comunicat MAE în urma declaraţiilor preşedintelui rus de la Atena

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă surprinderea faţă de poziţia exprimată ieri, la Atena, de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, cu privire la sistemul de apărare antirachetă din România. „Această poziţie relevă o ignorare a situaţiei reale pe care, atât România, cât şi aliaţii săi au explicat-o în repetate rânduri în ceea ce priveşte caracterul pur defensiv al sistemului de apărare antirachetă”, se arată într-un comunicat, din această după-amiază, al diplomaţiei de la Bucureşti. Reacţia vine după ce ieri preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat România şi Polonia, că s-ar putea afla în raza de acţiune a rachetelor ruse, deoarece găzduiesc elemente ale scutului american antirachetă, pe care Moscova îl consideră a fi o ameninţare la adresa ei. Liderul de la Kremlin nu a spus şi ce măsuri concrete va lua Rusia, însă a subliniat că „nu vom acţiona până când nu vom vedea rachete în zonele cu care ne învecinăm”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 mai