Cartofi și dovlecei “mermeliți” la cuptor

Trăiască legumele! Iată ce putem face din doi dovlecei și doi cartofi, cu puțină imaginație… Iar expresia “a mermeli” nu știu cât de corect este folosită – pentru că nu există în dicționare – dar aici are sensul de “a amesteca”. Deci vom mermeli următoarele ingrediente:

 

Doi dovlecei

Doi cartofi mai măricei

100 grame cașcaval ras

Ulei de măsline, sare, piper, boia, chili, rozmarin

Iaurt pentru decor…

 

Dovleceii se taie felii subțiri, se presară cu sare, se lasă puțin la scurs și apoi se coc în tavă la cuptor, cu puțin ulei de măsline deasupra.

Cartofii se mărunțesc la robot – am obținut niște felii foarte subțiri, chiar mai subțiri decât la cartofii pai. Se pot da și pe răzătoare, dar durează mai mult toată operațiunea. Apoi se sărează și se prăjesc în ulei, la tigaie, într-o prima fază, ulterior se dau puțin și la cuptor, presărați cu toate condimentele enumerate mai sus – piper, boia, chili, rozmarin.

 

Dovleceii și cartofii copți/prăjiți se amestecă cu cașcavalul ras. Se servește “mermeleala” cu puțin iaurt deasupra.

 

Poftă bună!

Daniela Sîrbu