Luiza Orosz şi Carmen Galin, două mari actriţe de film din România, omagiate la TIFF 2016

Festivalul Internaţional de Film Transilvania, aflat în plină desfăşurare la Cluj, continuă şi anul acesta omagierea artiştilor din vechile generaţii, tradiţie prin care se doreşte păstrarea acestora în amintirea publicului. Cele două actriţe care vor fi omagiate la această ediţie sunt Luiza Orosz şi Carmen Galin, a precizat pentru RRA Cluj preşedintele festivalului, Tudor Giurgiu
Tudor Giurgiu: „Ne-am gândit să o omagiem pe Luiza Orosz, o actriţă mare, când eram copil i-am văzut filmele, din păcate ea nu mai joacă, dar cred că festivalul are această sarcină şi are un rol important educaţional, în primul rând să arătăm celor tineri filme mari despre artiştii care mai sunt în viaţă şi Luiza Orosz este unul dintre ei. De mulţi ani, cred că de peste 10 ani, tot aşa, nu chiar în fiecare an, dar îi dăm un telefon doamnei Carmen Galin care, este o părere personală, a fost una din cele mai mari actriţe de film ale României, va primi Premiul de Excelenţă al festivalului”.
Spectatorii vor avea ocazia să o revadă pe Carmen Galin în filmul „Faleze de nisip” din anul 1982, care va fi proiectat sâmbăta viitoare în prezenţa actriţei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 mai)