Cultural Junior, un radio de-o zi pentru copii

Radio România Cultural lansează, pe 1 iunie, pe toate site-urile Radio România, Cultural Junior, un radio de-o zi, care, timp de 24 de ore, va difuza online programe dedicate copiilor.

De la „Michey Mouse” la „Planes”, „Hercule”, ”Tarzan” sau ”Rapunzel”. Teme muzicale din pelicule animate diverse, marca Disnery, se vor auzi la Cultural Junior pe 1 iunie, de Ziua Copilului.

Gazda postului, Lidia Laic, invită părinţii şi copiii în calatorii prin parcurile şi muzeele lumii, le spune poveşti auzite, citite sau inventate, joacă teatru, recomandă cărţi, filme, spectacole, benzi desenate şi desene animate. La Cultural Junior, cei mici fac cunoştinţă cu alţi copii şi vorbesc despre ştiinţă pe înţelesul tuturor.

De la ora 19:00, copiii şi părinţii păşesc în lumea Disney. 120 de minute în universul muzicii şi personajelor lui Walt Disney.

Programul serii propune întregii familii poveştile operei, poveşti cu Hansel şi Gretel, cu piraţi, cu domniţe şi cavaleri, cu prinţi şi prinţese. Dar şi câteva poveşti clasice, precum Motanul Încălţat, Ţugulea şi Neghiniţă.

Cultural Junior a apărut ca urmare a unei necesităţi pe o piaţă media care are prea puţine produse de calitate, educative, dedicate exclusiv copiilor. Cultural Junior este un proiect pilot de o zi pe care postul public îşi doreşte să-l permanentizeze la un moment dat. Mi-ar plăcea ca băieţelul meu de cinci ani şi jumătate să fie atras de sound-ul modern şi de subiectele abordate pentru varsta şi pe limba lui la acest post de radio, a declarat managerul Radio România Cultural, Radu Croitoru.

Cultural Junior va putea fi ascultat, pe 1 iunie, pe toate site-urile radiourilor naţionale şi regionale din portofoliul Radio România.