Proiecte de peste 100 de miliarde de euro de la UE se vor derula în diferite oraşe prin agenda urbană

Comisia Europeană va finanţa, în perioada 2016-2020, proiecte de peste 100 de miliarde de euro, care se vor derula în diferite oraşe prin agenda urbană. Din această sumă, 15 miliarde de euro vor fi gestionate, pentru prima dată direct, de către oraşe, a declarat pentru Radio Romania comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu:

Corina Creţu: Este un semn de mare încredere pentru oraşe, dar şi o mare responsabilitate. Acum aşteptăm proiecte. Oraşele vor trebui să vină cu proiecte de calitate. Oraşele sunt cele care ştiu cel mai bine care sunt nevoile populaţiei, ceea ce merge, ceea ce nu merge. În România vor fi 19 oraşe care vor primi direct bani de la buget. Guvernul României a hotărât, este cota cea mai mare din Europa, 25% din totalul fondurilor care vor fi alocate în perioada 2016-2020 către România, vor merge direct către oraşe.

Realizator: Corina Creţu a mai spus că, în perioada care urmează, Comisia va organiza conferinţe pe tema agendei urbane în mai multe oraşe, inclusiv în Bucureşti. Potrivit corespondentei RRA în Olanda, Claudia Marcu, Corina Creţu a participat la Amsterdam la o reuniune ministerială informală dedicată Agendei Urbane a Uniunii Europene, care cuprinde 12 parteneriate, menite să îmbunătăţească zonele urbane ale Uniunii.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 mai