România va pleda pentru o atenţie sporită acordată Mării Negre la summitul NATO de la Varşovia

La summitul NATO de la Varşovia România va pleda pentru o atenţie sporită acordată Mării Negre, considerată crucială pentru securitatea regională şi euroatlantică, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis cu prilejul deschiderii  Programului „Securitate în regiunea Mării Negre. Provocări comune, viitor sustenabil”. Şeful statului a mai precizat că declaraţiile Rusiei cu privire la sistemul antiracheta de la Deveselu nu sunt corecte şi a pledat pentru întărirea securităţii în cadrul NATO.
Klaus Iohannis: Recentele declaraţii din partea Federeaţiei Ruse, legate de sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice sunt incorecte pe fond pentru că sistemul nu are absolut nicio legătură cu Rusia. Ele nu pot să ne intimideze. Dimpotrivă, aceste ameninţări fără bază reală reconfirmă faptul că abordarea noastră de întărire a securităţii NATO ca reacţie legitimă la atitudinea Rusiei, regiunea Mării Negre, este cea corectă.
Realizator: Redactorul RRA Oana Bâlă aminteşte că reuniunea NATO din capitala Poloniei se va desfăşura pe 8 şi 9 iulie. Ultimele decizii importate din punct de vedere militar înainte de summit vor fi luate la jumătatea lunii iunie, când miniştrii apărării din Alianţa Nord Atlantică se vor reuni la Bruxelles.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 mai