Zeci de spectacole la cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic „Grand Prix Nova”, organizat de Radio România

Zeci de spectacole sunt prezentate la cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic „Grand Prix Nova”, organizat de Radio România, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Principesa Moştenitoare Margareta, custodele coroanei. Evenimentul s-a deschis oficial aseară, iar până vineri iubitorii teatrului radiofonic vor putea audia, în sălile Hotelului Continental din Bucureşti, spectacole susţinute de actori din toate colţurile lumii, de la Australia sau Canada, la Iran sau Rusia.

Reporter: Angela Cerven – Duminică va fi lansat proiectul „Federico Fellini şi teatrul radiofonic”. De la ora 18:00, în Sala de concerte „Mihail Jora” va fi prezentat spectacolul „Surpriza sau în afara programului” pe un text de Federico Fellini şi Nicola Manzari. Proiectul este realizat de redacţia Teatru Naţional Radiofonic. Scenariul şi regia spectacolului care va fi prezentat sunt semnate de Mihai Lungeanu.

Mihai Lungeanu: Spectacolul este un exerciţiu, este o încercare de a demonstra cum un un regizor poate reface realitatea în conformitate cu nişte principii estetice pe care le promovează.

Reporter: Vestivalul reprezintă un spaţiu de confluenţă a artelor. Regizor artistic la redacţia Teatru Naţional Radiofonic, Ilinca Stihi.

Ilinca Stihi: Ceea ce mă bucură foarte tare este faptul că el începe să rodească efectiv, şi anume să deschidă lumea radioului spre lumea tuturor celorlalte arte. Duminică va fi un fel de introducere în universul felinian şi apoi Mihai va prelua cumva ştafeta.

Reporter: Astăzi vor fi ascultate producţii sonore din Australia, Canada, Finlanda, Franţa, Bulgaria, Serbia, Germania şi România.

Realizator: Decernarea premiilor Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic va avea loc sâmbătă, la Palatul Elisabeta din capitală.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 mai