Cele mai multe salamuri feliate, pe care românii le găsesc la raft, conţin o substanţă cancerigenă, conform unor studii realizate în UE

Cele mai multe salamuri feliate, pe care românii le găsesc la raft, conţin nitrit de sodiu, substanţă despre care mai multe studii realizate în UE susţin că ar favoriza apariţia cancerului. Potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Proconsumatori pe zeci de sortimente de salamuri româneşti şi din import, multe dintre ele au în compoziţie aditivi alimentari şi sare în exces. Studiul semnalează şi folosirea în exces a carminului pe post de colorant alimentar. Carminul nu este recomandat în alimentaţia copiilor, pentru că poate produce hiperactivitate şi deficienţe de concentrare – susţin specialiştii. Asociaţia Proconsumatori este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi nonprofit, înfiinţată încă din anul 1990, care are ca principal obiectiv apărarea, promovarea şi reprezentarea drepturilor şi intereselor consumatorilor, în raport cu agenţii economici şi cu instituţiile statului. Mai multe informaţii în emisiunea „Obiectiv România”, la Radio România Actualităţi, după ora 16:00.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 iunie)