Copiii şi tinerii din Moldova/România au oportunitatea de a participa la un concurs internaţional lansat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură

World_Food_DayCopiii din întreaga lume sunt îndemnați să-și folosească creativitatea într-un concurs de postere și filmulețe video dedicat Zilei Mondiale a Alimentației 2016

1 iunie 2016, Roma, Italia Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) îndeamnă copiii lumii să vină cu idei prin intermediul unui concurs de postere și filmulețe video la nivel mondial, prin care să evidențieze modul în care schimbările climatice influențează  alimentația  populației în creștere a globului  – și ce putem face, împreună, pentru ca să depășim această provocare.

Se preconizează că numărul de oameni de pe planetă va ajunge la peste 9 miliarde până în 2050, iar FAO estimează că în acest context, producția mondială de alimente va trebui să crească cu 60 la sută, pentru a ține pasul. Între timp, fermele mici și de familie din lume – care produc o mare parte din alimentele pe care le consumăm – sunt printre cele mai afectate de temperaturile ridicate, secete și dezastre asociate cu schimbările climatice.

Iată de ce, FAO a ales pentru Ziua Mondială a Alimentației 2016, celebrată la 16 octombrie,  tema – „Clima se schimbă. Alimentele și agricultura trebuie să se schimbe și ele”.

Concursul dedicat Zilei Mondiale a Alimentației își propune să ofere copiilor posibilitatea de a explora această temă, de a-și exprima ideile cu privire la relația dintre schimbările climatice, alimentele pe care le consumăm și cauzele foametei – și de a le împărtăși cu ceilalți.

Copiii și adolescenții cu vârste între 5 și 19 ani sunt încurajați să se informeze despre tema Zilei Mondiale a Alimentației 2016 și să-și folosească imaginația pentru a elabora un poster în format digital, prin desen sau pictură. Dacă preferă, tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani pot produce un filmuleț cu o durată care să nu depășească 1 minut, și să-l încarce pe YouTube cu hashtag-ul #WFD2016VideoContest.

Pentru o sursă de inspirație în plus, FAO a făcut echipă cu bine cunoscutul grafician italian și designer Lorenzo Terranera pentru a crea o carte ilustrată pentru copii. În ea, cei mici vor recunoaște personajele lor preferate de basm și vor putea descoperi, într-o lume fermecată, soluții la provocările climatice.

Termenul limită de înscriere în concurs este 30 septembrie 2016.

Pentru a afla mai multe despre regulile concursului și modul de participare, vizitați pagina dedicată Zilei Mondiale a Alimentației 2016 – www.fao.org/world-food-day/2016/contest/en/ în limba engleză și www.fao.org/world-food-day/2016/contest/ru/ în limba rusă.

Despre Ziua Mondială a Alimentației

FAO sărbătorește Ziua Mondială a Alimentației în fiecare an, la 16 octombrie, pentru a comemora fondarea Organizației în 1945. Această zi este celebrată prin evenimente organizate în peste 150 de țări din întreaga lume, devenind una dintre zilele cele mai cunoscute ale calendarului ONU.

CONTACT: OLGA CHIMIRCIUC

FAO National Communication Specialist

for Moldova and Romania

Olga.Chimirciuc@fao.org

+373 79772351