Preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru întărirea flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat, ieri, pentru întărirea flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice, în condiţiile în care statele membre din regiune se confruntă cu aceeaşi ameninţare.
Preşedintele Klaus Iohannis: Pentru toate statele flancului estic este vitală, din punct de vedere al securităţii, această întărire echilibrată. Altfel, riscăm să ne creăm noi înşine vulnerabilităţi suplimentare. Este adevărat ca trăsăturile şi caracterul riscurilor şi ameninţărilor variază de la o zonă la alta, dar este la fel de adevărat că natura şi sursa ameninţării sunt aceleaşi pe întregul flanc estic.
Realizator: Pe de altă parte, şeful statului a comentat poziţia critică a Comisiei Europene faţă de Polonia. Klaus Iohannis consideră că adoptarea recentă a unei opinii a Comisiei cu privire la statul de drept în Polonia ridică semne de întrebare cu privire la oportunitatea momentului ales. Reporterul  Oana Bâlă precizează că preşedintele României şi-a exprimat, totodată, încrederea în capacitatea democraţiei poloneze de a găsi cele mai bune soluţii. Amintim că, la fel ca şi România, Polonia găzduieşte componente ale scutului antirachetă şi a pledat pentru întărirea prezenţei NATO în regiune.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 iunie