Cocoşelul-vedetă Balthazar, simbol al echipei de fotbal franceze, nu va fi primit la Euro 2016

Cocoşelul Balthazar, celebru în Franţa pentru apariţiile sale emblematice la evenimentele sportive ale echipei naţionale de fotbal, a primit interdicţie pentru Campionatul Euro 2016, dar stăpânul său, Clement Tomaszewski, spune că va ignora avertismentul. UEFA i-a trimis o scrisoare lui Tomaszewski prin care l-a înştiinţat că nu i se va permite intrarea pe stadioane însoţit de Balthazar, din cauza măsurilor de securitate, care nu permit accesul spectatorilor cu animale vii, a relatat acesta pentru France Presse.

Clement Tomaszewski şi neobişnuitul său animal de companie au devenit faimoşi în 1998, în timpul Cupei Mondiale din Franţa, când cocoşelul a devenit un fel de mascotă a echipei franceze.
Cocoşul galic este simbolul neoficial al naţionalei de fotbal a Franţei, pe care jucătorii îl au reprezentat pe tricouri.

Tomaszewski spune că este foarte dezamăgit, mai ales că, recent, a fost oaspete de onoare la inaugurarea Muzeului FIFA din Zurich. Un portret al său alături de Balthazar se află printre cele 24 de personalităţi din lumea fotbalului, a declarat mândru francezul.

Bărbatul în vârstă de 68 de ani spune că nu va merge la nici un meci fără cocoşul său, el deţinând bilete la toate partidele naţionalei Franţei, inclusiv la meciul de deschidere cu reprezentativa României, care va avea loc la Paris vineri, 10 iunie.

Francezul de origine algeriană, poreclit Clement d’Antibes, după oraşul din sudul Franţei unde locuieşte, a fost de mai multe ori dat afară de pe diverse stadioane din străinătate, dar şi din hoteluri, unde cântecul matinal al lui Balthazar nu este mereu apreciat.

Sursa: www.thelocal.fr
Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă