Laura Codruţa Kövesi, decorată cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler

Procuroarea-şefă a DNA, Laura Codruţa Kövesi, a primit ieri cea mai însemnată distincţie din partea statului francez, cea de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare. Distincţia i-a fost înmânată de ambasadorul Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul, care a subliniat că rezultatele DNA sunt cu adevărat impresionante, lucru confirmat şi de un raport al UE, care plasează acest parchet printre primele cinci instituţii anticorupţie din Europa. Francois Saint-Paul a subliniat că şefa DNA reprezintă un simbol al profesionalismului, integrităţii şi datoriei.
Francois Saint-Paul: „Apreciem lungul drum parcurs şi transformarea puternică şi durabilă a unui sistem care vă datorează multe, deoarece datorită dvs şi numeroşilor dvs colegi devotaţi cauzei DNA se bucură de o mare popularitate. De altfel, renumele său depăşeşte frontierele ţării dvs, devenind un model de urmat la nivel european. Graţie determinării dvs, /…/ în România se schimbă de la o zi la alta”.
Laura Codruţa Kovesi a precizat că lupta împotriva corupţiei face parte din păstrarea şi din apărarea statului de drept.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 iunie)