Protocol de colaborare PNL – PMP în Consiliul Judeţean Ilfov

PNL şi PMP au format majoritate în Consiliul Judeţean Ilfov. Potrivit unui protocol de colaborare încheiat între aleşii celor două formaţiuni pentru următorii patru ani, preşedinţia Consiliului le va reveni liberalilor, iar cele două funcţii de vicepreşedinte Partidului Mişcarea Populară, a precizat liderul PNL Ilfov, Marian Petrache.

Marian Petrache: Nu am avut nicio discuţie, nicio negociere mai uşoară, aşa cum am avut-o pe crearea acestei majorităţi la Consiliul Judeţean Ilfov. Avem, prin acest protocol, o majoritate lejeră la Consiliul Judeţean, adică noi suntem 16 şi cu 2, 18 consilieri judeţeni faţă de ce are PSD şi ALDE, 15.

Realizator: Preşedintele PMP Ilfov, Rizia Tudorache, a spus că partidul a avut negocieri cu toate formaţiunile politice pentru crearea unei majorităţi la nivelul Consiliului Judeţean, dar, în final, voturile au fost date în favoarea colaborării cu PNL. Tudorache a vorbit şi de proiectul privind gestionarea integrată a deşeurilor pentru care se impune o colaborare între Bucureşti şi Ilfov.

Rizia Tudorache: Nu este doar problema judeţului Ilfov atunci când vorbim de deşeuri şi mediul înconjurător. Vorbim de Bucureşti – Ilfov. Sunt convins că Bucureştiul are multe resurse pe care trebuie să le pună la dispoziţia Ilfovului pentru a rezolva această problemă extrem de gravă şi acută în prezent.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 iunie