Războaie în Bastionul Ţesătorilor din Braşov

Proiectul „Razboaie in Bastionul Tesatorilor” deschide apel la nivel national pentru candidaturi din partea artistilor contemporani pentru creatia unor lucrari de arta care sa integreze tehnica tesutului la razboi, element de patrimoniu imaterial din zona Branului. Deadline inscriere: 25 iunie 2016.

Proiectul este organizat de Muzeul Judetean de Istorie Brasov si Asociatia Forums.

Proiectul cultural „Razboaie in Bastionul Tesatorilor” isi propune aducerea in atentie a unui element de patrimoniu imaterial, stravechea tehnica a tesutului la razboi, prin transcederea acesteia in lucrari de arta contemporana. Doua ateliere creative mixte intre sase cunoscatori si pastratori ai tehnicii traditionale de tesut la razboi, din zona Branului, si sase artisti vizuali contemporani vor duce la creearea unor lucrari ce vor fi expuse in Bastionul Tesatorilor din Brasov si Complexul Muzeal Astra din Sibiu in perioada august-octombrie 2016. 

Apelul este deschis artistilor debutanti si profesionisti (2 dintre cei 6 artisti vor fi selectati dintre aplicantii artisti debutanti).

Cei 6 artisti vizuali selectati vor avea posibilitatea sa invete tehnica traditionala de tesut la razboi, sa se documenteze asupra motivelor traditionale si sa valorifice aceste lucruri prin realizarea unor tapiserii din sfera artei contemporane. Creatorii contemporani vor fi sustinuti de tesatoare pentru a-si pune in practica viziunea proprie asupra tematicii.