Este inevitabil ca Franţa să fie lovită de noi atacuri teroriste, a declarat premierul Manuel Valls

Premierul francez Manuel Valls a declarat astăzi că este inevitabil ca Franţa să fie lovită de noi atacuri teroriste, chiar dacă autorităţile depun toate eforturile pentru a preveni atentatele şi a dejuca planurile jihadiştilor. Declaraţia a fost făcută în contextul recentului act criminal comis în regiunea pariziană asupra unui poliţist şi a partenerei sale, atac revendicat de gruparea Stat Islamic. Relatează de la Paris corespondentul nostru Tudor Ţepeneag.
Reporter: Un minut de tăcere a avut loc astăzi la Ministerul de Interne de la Paris şi în toate comisariatele de poliţie din Franţa, ca omagiu adus poliţistului şi partenerei sale de viaţă, şi ea funcţionar de poliţie, asasinaţi de un jihadist solitar. Faptele au avut loc luni seară, la domiciliul celor doi poliţişti, sub ochii copilului în vârstă de trei ani. La omagiul de la Ministerul de Interne au participat preşedintele francez François Hollande şi primul ministru Manuel Valls.
François Hollande: Am spus că suntem într-un război care se va întinde pe durata unei generaţii, şi alţi inocenţi îşi vor pierde viaţa, deşi este dur să spui acest lucru.
Reporter: Asasinul cuplului de poliţişti este Larossi Abballa, băgat în închisoare în 2011, pentru că făcea parte dintr-o reţea care transporta în Pakistan candidaţi la jihad. În februarie, anul acesta, el a fost pus sub ascultare în cadrul unei anchete privind o filieră de recrutare de jihadişti pentru Siria. Autorităţile franceze declară însă că în niciun moment nu au perceput un risc de atac iminent din partea lui Larossi Abballa.