Muzica în doar 140 de caractere: Twitter investește 70 de milioane în platforma SoundCloud

Acorduri şi cântece în loc de texte şi fotografii. Twitter a investit oficial 70 de milioane de dolari în SoundCloud, platforma care permite oricui să încarce podcast-uri şi cântece on-line şi să le partajaze pe internet. Graţie investiţiilor făcute de către Jack Dorsey, valoarea platformei SoundCloud este din nou de 700 de milioane de dolari, aceeaşi din anul 2014.
Potrivit site-ului Recode, Dorsey, co-fondatorulul Twitter, nu a dorit să furnizeze detalii cu privire la obiectivul investiţiei, confirmând însă existenţa operaţiunii: „SoundCloud a fost unul dintre cei mai buni parteneri care i-am avut în aceşti ani iar modalitatea lor de abordare a comunităţii utilizatorilor este foarte similară cu a noastră”.
Deocamdată nu este clar care este adevărata natură a achiziţiei acţiunilor, chiar dacă atât Twitter cât şi SoundCloud ar avea multe beneficii de pe urma acestei colaborări atât de strânse: cea dintâi, pentru a creşte rata de implicare a utilizatorilor, unul dintre punctele slabe ale reţelei sociale, în timp ce scopul celei de-a doua reţele ar putea fi cel de a ajunge la mai multe persoane prin noul abonament lunar, fundamental pentru viitorul platformei şi al aplicaţiei.

www.lastampa.it