Sindicatele din Administraţia Publică şi Asistenţă Socială anunţat că vor picheta sediul Ministerului Muncii

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Publică şi Asistenţă Socială PUBLISIND – organizaţie afiliată la Blocul Naţional Sindical – au anunţat că vor picheta astăzi sediul Ministerului Muncii. Ei sunt nemulţumiţi de prevederile ordonanţei de urgenţă privind salarizarea bugetarilor. Secretarul general al PUBLISIND, Gabriel Chifu, a declarat că sindicatele din administraţie vor ca şi angajaţii din domeniul asistenţei sociale să primească sporuri salariale.
Gabriel Chifu: „Revendicările sunt de ordin salarial. Că în ordonanţa 20 trebuia să fim introduşi inclusiv noi, asistenţa socială. O a doua revendicare este: dacă nu pot fi introduşi, atunci acestor colegi ai noştri să li se dea vouchere de vacanţă. O lege dată de parlament, solicităm acordarea  voucherelor de vacanţă şi solicităm Guvernului României o intervenţie urgentă asupra cheltuielilor materiale care sunt în acest sector”.
Liderul sindical Gabriel Chifu a mai precizat că sindicaliştii i-au înaintat deja ministrului muncii un document cu revendicările lor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 iunie)