Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, se află în vizită la Bruxelles şi a rostit pentru prima dată un discurs în Parlamentul European

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, se află în vizită la Bruxelles şi a rostit pentru prima dată un discurs în Parlamentul European, la invitaţia preşedintelui Martin Schulz. Preşedintele Israelului a amintit ororile nazismului în Europa şi a pledat pentru combaterea antisemitismului. Totodată, preşedintele Israelului a vorbit despre terorismul cu care se confruntă ţara sa, dar şi Europa, în numele unei religii şi a fundamentalismului islamic.

Corespondenţă din Bruxelles – Reporter: Cerasela Rădulescu – La primirea oficială, în Parlamentul European au fost cântate imnurile Israelului şi al Uniunii Europene. Vă vorbesc în numele unei naţiuni care se opune războiului şi doreşte pacea, în numele unor generaţii ucise în Israel – a spus preşedintele Reuven Rivlin. Soluţia pe care o dorim să o găsim cu toţii în conflictul din Orientul Mijlociu va fi una pentru viitorul unei generaţii care se confruntă acum cu violenţa. Dacă acum comunitatea internaţională doreşte un acord de pace în Orientul Mijlociu, trebuie să se implice ţinând cont de valorile fundamentale: democraţie, demnitate, combaterea extremismului. Dacă Europa este interesată într-un acord de pace, trebuie să fie conştientă că este nevoie de cooperare – a mai spus preşedintele Israelului, care s-a adresat în plenul Parlamentului European în ebraică. Îi mulţumesc lui Martin Schulz că m-a invitat să vorbesc în Parlamentul European. După mine se va afla aici şi preşedintele Autorităţii Palestiniene,  Mahmoud Abbas. Fiţi alături de noi, pentru a trăi în pace în Orientul Mijlociu – a spus preşedintele Rivlin. În numele israelienilor, le doresc musulmanilor din Europa un Ramadan în pace şi dragoste. Pacea să fie cu noi toţi! Dumnezeu să vă binecuvânteze! – astfel şi-a încheiat discursul preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, aplaudat îndelung de către europarlamentari.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 iunie