Guvernul pregăteşte măsuri concrete pentru sprijinirea dezvoltării IMM-urilor româneşti

Guvernul e interesat să încurajeze marii investitori din România, dar şi să sprijine dezvoltarea furnizorilor autohtoni de bunuri şi servicii care colaborează cu aceştia – a declarat premierul Dacian Cioloş, care a vizitat, la Mioveni, Uzina Dacia-Renault, a doua ca mărime după cea din Franţa.
Reporter: Alin Şerbănescu- Premierul Dacian Cioloş a anunţat că executivul pregăteşte măsuri concrete pentru întreprinderile mici şi mijlocii româneşti care lucrează în diverse domenii.
Dacian Cioloş: Pentru aceasta avem în vedere ca până la sfârşitul anului să propunem o schemă de finanţare şi de ajutor de stat pentru susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii, cu precădere cele care lucrează în domeniul creativ industrial, care pot să fie furnizori de lungă durată şi competitivi pentru Dacia sau pentru alţi operatori economici industriali care  lucrează în acest domeniu.
Reporter: La râdul său, preşedintele director general al Uzinei Dacia-Renault de la Mioveni, Yves Caracatzanis, a afirmat că pe lângă producţia auto propriu-zisă această companie se axează în România şi pe alte tipuri de activităţi. Premierul Dacian Cioloş şi conducerea Uzinei Dacia-Piteşti au discutat inclusiv despre problema infrastructurii din România. El a dat asigurări că  Autostrada Piteşti-Sibiu rămâne o prioritate şi a subliniat că pentru construcţia acesteia există deja surse de finanţare. Urmează elaborarea unui studiu de fezabilitate viabil, iar în acest moment întrebarea nu este dacă va fi construită, ci când va fi construită această autostradă – a subliniat premierul Dacian Cioloş.