RATB va achiziţiona în regim de urgenţă 200 de autobuze second-hand

RATB va achiziţiona, în regim de urgenţă, 200 de autobuze second-hand, pentru a îmbunătăţi flota de transport – a anunţat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, după întâlnirea cu reprezentanţii acestei regii. De asemenea, mai spunea Gabriela Firea, anul viitor se vor cumpăra 300 de autobuze noi şi 100 de troleibuze, iar Uzina de Reparaţii RATB va asigura un număr substanţial de tramvaie.
Gabriela Firea: Am decis astăzi ca, în regim de urgenţă, RATB să organizeze licitaţie pentru achiziţionarea a 200 de autobuze, nu mai puţin de Euro 4, second-hand, pentru că licitaţia pentru autobuzele noi ar dura foarte mult. Săptămâna viitoare voi propune Consiliului General o rectificare bugetară de 30 de milioane de euro pentru acoperirea sumei reprezentând plată către ANAF pentru acoperirea TVA la gratuitatea acordată pensionarilor din Bucureşti.
Realizator: Primarul Capitalei a mai precizat că preţul unei călătorii în reţeaua RATB nu va creşte, deoarece există multe persoane cu venituri mici, care nu ar suporta o asemenea majorare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 iunie