Dezbatere publică “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” – Bistrița, 6 iulie 2016

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor organizează miercuri 6 iulie la Bistrița o dezbatere publică care va avea ca temă analiza cadrului normativ referitor la reducerea poluării cu nitrați, măsurile pentru prevenirea poluării, precum și sursele de finanțare pentru investițiile care susțin aceste demersuri.

Dezbaterea face parte campania 2016 a proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, și se va desfășura la Hotel Bistrița, între orele 10-17.

Evenimentul se adresează autorităților publice locale, autorităților cu responsabilităţi în domeniu, precum și specialiștilor, mediului academic și societății civile din județul Bistrița-Năsăud. La dezbatere vor participa și vor avea intervenții reprezentanți ai autorităților centrale, experți din domeniul protecţiei mediului, membri ai comunității academice, reprezentanți ai diferitelor instituții implicate în implementarea, monitorizarea şi controlul Directivei Nitraţi.

Sunt invitați să participe reprezentanții instituțiilor mass-media locale.

Dezbaterea dorește să realizeze un dialog deschis între autorităţile locale judeţene, beneficiari şi finanţatori, în vederea creşterii accesului beneficiarilor din județul Bistrița-Năsăud la sursele publice de finanţare a investițiilor din cadrul Directivei Nitraţi.

Pentru perioada 2016-2022, proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” dispune de o sumă totală de 48 de milioane de euro pentru investiții la nivelul comunităților locale pentru reducerea poluării cu nutrienți, cât și pentru măsuri de consolidare a capacității instituțiilor cu rol în monitorizarea și raportarea calității apelor.

Pentru mai multe informații despre proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, vă rugăm să accesați:

www.inpcp.ro,

www.inpcp-campanie.ro

www.blog.inpcp-campanie.ro

http://www.facebook.com/CampaniaImpotrivaPoluariiCuNutrienti

Bulevardul Libertății nr. 12, Sector 5, București

Tel.: +4 021 408 9565

Fax.: +4 021 317 0403

www.mmediu.ro