Guvernul a lansat în dezbatere publică documentul strategic „România competitivă: un proiect pentru o creştere economică sustenabilă”

Realizator: Guvernul a lansat ieri în dezbatere publică documentul strategic „România competitivă: un proiect pentru o creştere economică sustenabilă”, elaborat cu sprijinul Academiei Române şi al Băncii Naţionale. Premierul Dacian Cioloş a spus că executivul îşi doreşte un document final care să reflecte interesele românilor pe termen mediu şi lung. La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că politicile economice trebuie gândite dincolo de orizontul ciclurilor electorale – notează reporterul nostru Alina Stănuţă. Într-o primă reacţie, preluată de reporterul nostru Petruţa Obrejan, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a apreciat că proiectul este binevenit şi a enumerat trei repere importante pentru ca dezbaterile care vor urma să ducă la succesul acestui demers.
Mugur Isărescu: Primul reper pe care-l am în vedere se referă la conceperea unui model de creştere ancorat în potenţialul real al economiei româneşti, astfel încât creşterea economică să fie sustenabilă pe durata mai multor decenii; cel de-al doilea reper priveşte înscrierea definitivă a legislaţiei şi a politicilor economice româneşti în limite care să asigure compatibilitatea cu regulile şi principiile care guvernează Uniunea Europeană; iar al treilea reper vizează întărirea instituţiilor româneşti ca premisă pentru buna funcţionare a economiei de piaţă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 iulie)