Vara înfrățește Țara

Cea mai amplă campanie de cunoaștere reciprocă a realităților sociale și culturale din România și Republica Moldova se va desfășura pe perioada estivală și va viza experiența directă a cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului. Startul va fi dat la București vineri, ora 18:00, printr-un flash-mob organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 la kilometrul 0, în fața Bisericii Sfântul Gheorghe Nou. Zeci de tineri din Republica Moldova vor fi întâmpinați de unioniștii din Capitală cu drapele tricolore și pancarte cu mesaje despre viitorul comun al celor două state românești.

După ce pe parcursul ultimului an, 1000 de primari din România și Republica Moldova au perfectat acorduri de înfrățire și 450 de licee din dreapta Prutului au stabilit parteneriate cu 450 de licee din stânga Prutului, a venit rândul înfrățirii populației din România și Republica Moldova. Sub genericul „Vara înfrățește Țara”, fiecare persoană din România va avea oportunitatea de a vizita Republica Moldova și fiecare locuitor din Republica Moldova va putea afla tot ce își dorește despre România chiar din teren.

Cel mai bun plan de vacanță este acela în care mergi să îți vezi frații pe care încă nu i-ai cunoscut decât din manualele de istorie, în care călătorești la mare și la munte, în care vizitezi gospodării cu oameni harnici și primitori. Azi este momentul să ne mărim familia și cercul de prieteni, să dăm mână cu mână peste Prut, trecându-l cu încrederea că mâine ne vom regăsi în interiorul unui stat puternic și stabil. Azi este momentul să înfrățim om cu om”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Înscrierile pentru înfrățire se fac la adresa http://www.basarabia-acasa.ro/.