Biografia non autorizată a lui George Clooney şi Amal Alamuddin emite ipoteza şocantă a unei „căsătorii din interes”

amal_alamuddin_george_clooney1George Clooney și Amal Clooney: o căsătorie … din interes al cărei scop este nici mai mult nici mai puţin decât Casa Albă. Acesta este ceea ce reiese din prima biografie, suculentă, neautorizată a celui mai fermecător cuplu de la Hollywood și nu numai. Cartea, care nu întâmplător se numește ”Une ambition secrète”, povesteşte cum perechea (de fier) mizează foarte, foarte sus.
Potrivit biografiei, scrisă la patru mâini de jurnalistele franceze Maëlle Brun şi Amelle Zaid, cei doi s-ar iubi, numai că dragostea nu ar fi adevăratul motiv pentru care s-ar fi căsătorit. Cei doi, aşa cum susţin jurnalistele în revista ”Vanity Fair”, pregătesc în cele mai mici detalii ascensiunea lor către putere. Ajutându-se reciproc: el, pentru că se află lângă o femeie inteligentă şi plină de stil capabilă deja de-acum să joace cu brio rolul primei doamne; ea, pentru că fără el, ea nu ar fi fost niciodată în stare „să fie primită de David Cameron sau să savureze un ceai cu Angela Merkel,” aşa cum încă explică tuturor. Pe scurt, căsătoria nu ar fi avut loc doar cu scopul de a reduce la tăcere zvonurile privind presupusa omexualitate a lui George, ci şi din motive foarte diferite: cum ar fi Casa Albă. În 2018.
Autoarele, care au investigat asupra cuplului mai bine de un an, adăugă apoi că instaurarea acestora la Casa Albă nu este deloc o utopie. Dimpotrivă: „Mai ales pentru doi ca ei, care unindu-şi ambițiile personale într-o căsătorie de interes – de interes în sensul nobil termenului – pot ajunge foarte departe. Pentru că în ciuda diferențelor culturale și a experienței, au foarte multe lucruri în comun”.
Conform jurnaliștilor, atât George cât și Amal sunt foarte ambițioşi și deja de la o vârstă fragedă au fost obiectul unor așteptări mari din partea părinților. Spun cele două jurnaliste: „Am vrut să dedicăm primul capitol rigorii și simțul responsabilității insuflate de către tatăl lui Clooney, care a exercitat întotdeauna o influență foarte mare asupra deciziilor lui George, inclusiv asupra celei de a se căsători cu Amal, pe care Nick a plăcut-o foarte mult. Chiar și astăzi, la vârsta de 82 de ani, Nick are un rol foarte important în viața singurului său fiu”.
În timp ce despre Amal, care a frecventat cele mai bune școli posibile, inclusiv Saint Hugh’s College de la Universitatea din Oxford, cel mai scump din tot sistemul de învățământ britanic autoarele spun: „În primul rand ea este foarte inteligentă și are ambiții uriașe, moștenite de la familia sa de imigranți libanezi care le-au insuflat copiii lor dorința de a reuși. A învățat devreme să atragă microfoanele și reflectoarele pentru a ieşi în evidenţă şi a străluci”. Pe scurt: pentru cele două scriitoare dragostea nu este în contradicție cu interesul: „George și Amal s-au căsătorit din diverse motive, toate foarte valabile”, repetă acestea. Trebuie spus însă că, dacă interesul nu este în contradicție cu iubirea, căsătoria lor nu mai una …din dragoste …!

RADOR (7 iulie)