Convocarea anuală a ataşaţilor apărării

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a participat joi, 7 iulie, la Convocarea anuală a ataşaţilor apărării, „Atașatura apărării – Adaptabilitate și competență” la sediul instituţiei.

Mihnea Motoc a subliniat importanța pe care activitatea ataşaţilor apărării o are pentru asigurarea dialogului permanent şi oportun, în plan militar, cu aliaţii şi partenerii României, în actualul context de securitate, cu provocări la adresa securităţii regionale pe flancurile estic şi sudic al Alianţei, generate de criza din Ucraina şi de arcul de instabilitate din regiunea Orientului Mijlociu şi nordul Africii.

„Dinamica actuală a relaţiilor internaţionale este complexă şi consacră un rol tot mai important dimensiunii de apărare pe agenda de politică externă, în susţinerea şi dezvoltarea unor direcţii de acţiune ale statului român. Avem în faţă provocări pe care este necesar să le soluţionăm împreună cu profesionalism, calm şi cu o gândire creatoare”, le-a spus ministrul Motoc ataşaţilor români ai apărării.

În perioada 4-8 iulie, Direcţia informaţii militare organizează Convocarea anuală a ataşaţilor români ai apărării. Pe lângă participarea cu forţe la misiuni militare internaţionale, M.Ap.N. contribuie la promovarea obiectivelor politicii externe şi de securitate ale României prin ataşatura apărării, care asigură dimensiunea militară a demersului diplomatic coordonat de MAE.

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro