Participarea ministrului apărării naţionale în delegaţia României la Summit-ul NATO de la Varşovia

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, va face parte din delegaţia României la Summit-ul NATO de la Varşovia (8-9 iulie 2016) condusă de Preşedintele Klaus Werner Iohannis.

Ministrul Motoc va participa vineri, 8 iulie, la o cină de lucru a miniştrilor aliaţi ai apărării, în cadrul căreia se vor aborda modalităţile de implementare a deciziilor NATO destinate consolidării apărării colective şi descurajării, cu accent pe realizarea prezenţei aliate pe întregul flanc estic al NATO, precum şi cadrul de cooperare pentru vecinătatea sudică a Alianţei şi continuarea sprijinului pentru partenerii NATO.

Sâmbătă, 9 iulie, va avea loc reuniunea miniştrilor aliați ai apărării cu partenerii din cadrul Platformei de Interoperabilitate. Discuţiile vor viza contribuţia NATO la eforturile internaţionale de gestionare a crizelor şi de proiectare a stabilităţii în vecinătăţile estică şi sudică, în spiritul  abordării cuprinzătoare.

De asemenea, în marja Summit-ului, ministrul român al apărării naţionale va avea o serie de întâlniri bilaterale, cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, cu omologul german, Ursula von der Leyen, şi cu ministrul apărării al Republicii Moldova, Anatol Şalaru.

Din delegația condusă de Preşedintele Klaus Werner Iohannis, mai face parte și șeful Statului Major General, general Nicolae-Ionel Ciucă.

 

  Secția Presă/M.Ap.N.