Defileul Jiului se închide pentru lucrări de modernizare, începând de luni

Defileul Jiului se închide pentru lucrări de modernizare, începând de astăzi. Tronsonul Bumbeşti Jiu-Petroşani din Drumul Naţional 66 va fi închis de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00. Ion Tudor, directorul secţiei de drumuri naţionale Gorj, i-a explicat corespondentului Radio România Actualităţi, Răzvan Stoichiţiu, în ce constau lucrările şi cine va avea totuşi voie să circule pe porţiunea aflată în lucru.
Ion Tudor: Se lucrează pe defileu, se toarnă asfalt, stratul de uzură, se lucrează la zidurile de sprijin şi sunt porţiuni unde drumul este foarte îngust. Foarte important – se montează plasele pe versanţi, consolidarea versanţilor şi, mai ales, barierele grele la 30-50 de metri sau chiar mai mult, macarale grele, mari, care închid tot drumul. În această perioadă se permite tranzitarea doar curselor de persoane InterRegio şi grupurilor de turişti organizate, mă refer la turiştii care se deplasează cu autocarul sau cu microbuze. Vor trece în aceeaşi perioadă cu cursele InterRegio.
Reporter: Lucrările de derocare în zoina Bumbeşti Jiu – Petroşani, între kilometrii93 şi 126, vor fi finalizate până pe data de 31 august.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 iulie)