„Muzeul Păpușilor”: Păpușile de la Teatrul „Puck”, în vacanță la muzeu

 

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, organizează, în perioada 13 – 31 iulie 2016, expoziția intitulată „Muzeul Păpușilor”. Vernisajul expoziției este programat pentru ziua de miercuri, 13 iulie 2016, cu începere de la ora 12:00, la sediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca (Palatul Bánffy, P-ța Unirii nr. 30).

Cei mici și cei mari sunt așteptați la muzeu pentru a admira păpușile care au însuflețit stagiunea ce tocmai s-a încheiat la Teatrul de Păpuși „Puck”.

Evenimentul „Muzeul păpușilor” a ajuns în acest an la cea de-a zecea ediție, iar iubitorii teatrului clujean vor putea regăsi în cadrul expoziției păpuși din spectacole îndrăgite, cum ar fi: „Aleodor Împărat”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Duel în oglindă”, „Meșterii Păpușari” sau „Mimorozart”.

De asemenea, expoziția va mai cuprinde elemente din decorurile acestor reprezentații și afișe vechi din arhiva instituției.

Vă așteptăm să cercetați exponatele, să le admirați și să le aflați poveștile!

Manifestarea este rodul unei colaborări de tradiție între Teatrul de Păpuși „Puck” și Muzeul de Artă Cluj-Napoca.