Federația Română de Tir cu Arcul organizează Campionatul European de Tineret

Federația Română de Tir cu Arcul organizează, în premieră, în țara noastră, în perioada 18-23 iulie 2016, pe Stadionul Dinamo din Capitală, Campionatul European de Tineret. Întrecerile se vor disputa în probele de arc olimpic și arc compound, pentru categoriile de vârstă de cadeți – până la 17 ani (inclusiv anul în care împlinește această vârstă) și juniori – vârste cuprinse între 18 și 20 de ani (inclusiv anul în care implineste această vârstă). La competiție și-au anunțat participarea 360 de sportivi, însoțiți de 120 de oficiali, din 38 de țări participante.

Federația Română de Tir cu Arcul se află sub Înaltul Patronaj al Casei Regale, iar la festivitatea de deschidere și la festivitățile de premiere și-a anunțat prezența și Alteța Sa Regală Principele Radu. La această competiție vor mai fi prezenți și alți oaspeți de seamă, precum preşedintele Federaţiei Europene de Tir cu Arcul (World Archery Europe) – Mario Scarzella, secretarul general al Federației Internaționale de Tir cu Arcul (World Archery) – Tom Dielen, alături de reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român și ai autorităților locale.

Federația Română de Tir cu Arcul vă invită pe această cale să descoperiți mai multe detalii despre acest Campionat European de Tineret, organizat în premieră de țara noastră, în cadrul unei conferințe de presă care va fi organizată joi 14 iulie, de la ora 12.00, în incinta Clubului Sportiv Dinamo, Sala de Conferințe de la tribuna doi. La conferința de presă vor participa: Florin Aurelian Bacinschi – președintele Federației Române de Tir cu Arcul, Ion Pandele – secretarul general al Federației Române de Tir cu Arcul, reprezentanți ai MTS și COSR, Mihai Rusu – component al lotului de arc olimpic de cadeţi și Aurel Robu – antrenor de lot național.

Totodată, Federația Română de Tir cu Arcul îi invită pe reprezentanții presei la ultimul antrenament oficial înaintea competiției, susținut luni 18 iulie la Stadionul Dinamo și în cadrul căruia, componenții lotului olimpic de seniori vor oferi lecții de inițiere gratuite pentru doritori.

Componenții lotului de seniori Boroș Luminița, Ciornei Daniel, Dănilă Andrei, Iepuri Ghenadie și Marcu Razvan, împreună cu antrenorul de lot Habian Viorel vor fi prezenți la București în perioada Campionatului European de Tineret, pentru a susține organizatoric și moral tinerii sportivi.

Vă prezentăm în continuare programul preliminar al Campionatului European de Tir cu Arcul pentru Tineret, de la București, ce se va desfășura pe Stadionul Dinamo:

Luni 18 iulie:

–  antrenament oficial (9-12 juniorii, 15-18 cadetii)

–  festivitatea de deschidere 18:00 – 18:30

Marti 19 iulie:

–  Calificari juniori (9-12) si prima runda de meciuri eliminatorii

–  Calificari cadeti (15-18) si prima runda de meciuri eliminatorii

Miercuri 20 iulie:

– Meciuri pe echipe arc olimpic, inclusiv finala mica (9-13)

– Meciuri pe echipe arc compound, inclusiv finala mica (14-16)

– Finalele de bronz pe echipe (16-19)

Joi 21 iulie:

–  Meciuri individuale arc olimpic (9-11)

–  Meciuri eliminatorii si finale echipe mixte (12-18)

–  Festivitate de premiere echipe mixte (18-18:30)

Vineri 22 iulie:

– Meciuri individuale compound, inclusiv finala mica (9-13)

– Meciuri individuale arc olimpic, inclusiv la finala mica (13-17)

Sambata 23 iulie:

– Finalele mari pe echipe

– Finalele mari individual

– Festivitate de premiere

Componența Lotului Romaniei:

Arc olimpic juniori: Munteanu Alexandru / Banciu Tudor / Stoian Mihail

Arc olimpic junioare: Vlad Maria / Sbiera Madalina / Gramada Irina

Arc olimpic cadeti: Frai Cosmin / Rusu Mihai / Trestian Sebastian

Arc olimpic cadete: Mihalache Adina / Forray Emilia / Fecioru Ilinca

Arc compound juniori: Rusu Valentin / Kiss Victor / Vatafu Matei

Arc compound junioare: Ghica Catalina

Arc compound cadeti: Vlad Teodor / Olaru Dragos / Darasteanu Flavius

Arc compound cadete: Danilet Anca / Balteanu Vivien / Neagoe Ileana

Antrenorii de lot:

Arc olimpic: Denes Alexandru / Frai Constantin

Arc compound: Danilet Doru / Alexandrescu Cezar