Vizită a premierului Dacian Cioloş în Vietnam

Aflat în vizită oficială în Vietnam, premierul Dacian Cioloş a continuat, şi astăzi, seria întâlnirilor cu reprezentanţi ai administraţiei publice din această ţară, dar şi cu oameni de cultură şi de afaceri.
Reporter: Petruţa Obrejan – „Cred că există toate premisele pentru revitalizarea, reînnodarea într-un mod practic şi pragmatic a relaţiilor dintre România şi Vietnam”, a declarat cu puţin timp în urmă, la Hanoi, la întâlnirea cu membrii Asociaţiei de Prietenie Vietnam-România, premierul Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş: România este astăzi membră a UE. Vietnam este o ţară foarte dinamică, aş spune un lider al dezvoltării economice în această regiune, a Asiei de Sud-Est. Avem un acord comercial între UE şi Vietnam, care ne creează condiţiile pentru a dezvolta relaţiile economice şi comerciale şi de investiţii între ţările noastre.
Reporter: Intenţia autorităţilor române nu se opreşte doar asupra dimensiunii economice, ci şi asupra celei culturale şi educaţionale, mai spunea premierul, precizând că în anul şcolar 2016-2017 numărul burselor acordate celor care vor să studieze în România se va dubla.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 iulie)