Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, la Hanoi, cu membrii Asociaţiei de Prietenie Vietnam – România

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, ieri, la Hanoi, cu membrii Asociaţiei de Prietenie Vietnam – România. El le-a cerut acestora să sprijine demersurile autorităţilor de la Bucureşti de relansare a relaţiilor bileterale economice, culturale şi din domeniul educaţiei, iar oamenilor de afaceri români, prezenţi în aceste zile la Hanoi, să valorifice legătura specială dintre cele două ţări. Cu detalii, trimisul RRA Petruţa Obrejan.
Reporter: Există toate premisele pentru relansarea relaţiei dintre România şi Vietnam, beneficiind atât de cadrul ce va fi oferit după ratificarte, de acordul de liber schimb al Uniunii Europene cu această ţară, extrem de dinamică, din Asia de Sud-Est, cât şi datorită existenţei unui număr mare de foşti absolvenţi vietnamezi care au studiat în ţara noastră şi care au rămas ataşaţi de limba şi spiritul românesc, spunea, ieri, premierul Dacian Cioloş. El le-a cerut şi reprezentanţilor companiilor româneşti prezente la eveniment să valorifice acest potenţial uman, pe care multe ţări care fac afaceri cu Vietnamul şi le-ar dori.
Dacian Cioloş: Am venit însoţit şi de peste 20 de oameni de afaceri care îşi doresc să facă afaceri, comerţ sau investiţii, în comun, cu firme din Vietnam.
Reporter: Preşedintele Asociaţiei de Prietenie Vietnam – România, Tong Van Nga, spunea, la rândul său, că cei peste 3.400 de absolvenţi au rămas, chiar dacă au revenit în ţara natală, foarte ataşaţi de valorile româneşti şi de limba română.
-: Aceşti absolvenţi, după ce s-au întors în ţară, au adus contribuţii deosebite în construcţia Vietnamului.
Reporter: De la Hanoi, premierul a plecat spre capitala Mongoliei, unde va participa, alături de alţi şefi de stat şi de guvern, la Summitul Europa-Asia.