Comunicat de presă – Ambasada Franței în România

Ambasada Franţei în România le mulţumeşte tuturor celor care şi-au exprimat, de ieri seară, condoleanţele şi sprijinul pentru naţiunea franceză, după atentatele teroriste care au avut loc la Nisa, pe 14 iulie 2016.

Drapelele franceze  de pe teritoriul României sunt în bernă.

Au fost luate măsuri de securitate consolidate, graţie mobilizării autorităţilor române, în jurul tuturor instituţiilor oficiale franceze în România. Ambasada Franţei vrea să mulţumească în mod special autorităţilor române pentru promptitudinea reacţiei lor şi pentru disponibilitatea lor.

O carte de condoleanțe va fi de asemenea deschisă în fața Ambasadei Franței în România (strada Biserica Amzei nr. 13-15, București) începând de la ora 13.00, astăzi, vineri, 15 iulie 2015. În zilele următoare, aceasta va rămâne la dispoziția publicului între orele 9.00 și 20.00.

Un Registru de condoleanţe online a fost deschis pe site-ul Ambasadei Franţei unde au fost deja publicate numeroase mesaje trimise de cele mai înalte autorităţi române, misiuni diplomatice şi numeroşi cetăţeni. Persoanele care doresc acest lucru îşi pot trimite mesajele pe adresa : presse.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr . Mesajele lor vor fi făcute publice ulterior.

București, 15 iulie 2016