Concluziile preşedintelui Iohannis după încheierea Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacalaureat

Absenteism mare, note mici şi şanse reduse pentru mulţi dintre tinerii noştri să realizeze ce îşi doresc în viaţă. Acestea sunt concluziile preşedintelui Klaus Iohannis după încheierea Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacalaureat. La întâlnirea de lucru cu tema „Siguranţa publică în spaţiile de învăţământ preuniversitar”, care a avut loc la palatul Cotroceni, şeful statului a precizat că lucrurile se pot schimba doar prin viziune si acţiune.
Klaus Iohannis: Ca dascăl, mi-am dorit întotdeauna ca elevii să iasă de pe băncile şcolii cu şansa de a urma orice drum îşi aleg în viaţă. Ca preşedinte, mi-am asumat responsabilitatea proiectului „România educată”, dar nu este un proiect personal ci este un proiect al nostru, al tuturor. Tocmai de aceea, onoraţi participanţi, vă îndemn să vă implicaţi şi să participaţi.
Realizator: Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că un învăţământ de calitate poate fi obţinut doar dacă elevii sunt în siguranţă în şcoli, spaţiile ar trebui să aibă avize sanitare reale şi autorizaţii de securitate la incendiu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 iulie