85 de răniţi se mai află în spitalele din Nisa – 18 în stare critică, 29 la reanimare

Românca dată dispărută la Nisa, după atacul terorist din 14 iulie, a fost găsită într-un spital din oraş – anunţă Ministerul de Externe de la Bucureşti. Potrivit medicilor, starea ei este destul de gravă, dar stabilă. Amintim că şi fiul ei, minor, a fost identificat, ieri, rănit, tot într-un spital din Nisa. Verificările continuă pentru a-l găsi pe tatăl copilului, despre a cărui soartă nu se ştie nimic până acum. Situaţia răniţilor şi detalii despre ancheta în cazul atentatului, într-o sinteză realizată de Daniela Coman,

Reporter: Daniela Coman – 85 de răniţi se mai află în spitalele din Nisa – 18 în stare critică, iar 29 la reanimare. Potrivit ministrului francez al sănătăţii, dintre persoanele internate doar una a rămas neidentificată oficial. Aproximativ 500 de oameni s-au prezentat până acum la punctele de sprijin psihologic, constitutite la Nisa pentru martorii la atentatul de pe Promenade des Anglais, traumatizaţi de cele trăite şi văzute. Poliţiştii francezi au găsit în telefonul teroristului de la Nisa ultimul mesaj pe care acesta l-a trimis unui prieten, înainte de a intra cu camionul în mulţimea adunată pe faleză: „Adu mai multe arme”, scria el, iar cel căruia a fost trimis mesajul este, acum, arestat.

În schimb, azi-dimineaţă a fost eliberată soţia atacatorului, de care era despărţit şi cu care se afla în divorţ. Pe lângă cei patru arestaţi vineri dimineaţă, astăzi au mai fost reţinuţi doi suspecţi, un bărbat şi o femeie. Între timp, poliţia pune cap la cap toate informaţiile adunate, pentru a realiza portretul psihologic al teroristului de la Nisa: un tip ciudat şi neprietenos, coleric, violent cu soţia, mergea regulat la o sală de fitness şi era genul de bărbat căruia îi plăcea să-şi arate muşchii, era deseori implicat în bătăi, îi plăceau femeile, dansa salsa şi bea alcool. Apropiaţii mai spun că în ultima perioadă devenise dintr-odată foarte religios, după ce, anterior, nu manifestase niciun fel de interes faţă de credinţa musulmană. O sursă apropiată anchetei a declarat pentru Agenţia France Presse, că tunisianul fusese reperat la locul atentatului pe 12 şi pe 13 iulie, cu camionul care i-a servit la comiterea carnagiului pe Promenade des Anglais.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 iulie