Poroşenko a arătat care a fost probabil scopul asasinării lui Şeremet

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, este de părere că asasinarea jurnalistului Pavel Şeremet ar fi putut avea ca scop destabilizarea situaţiei în ţară. După cum transmite serviciul de presă al şefului statului ucrainean, Poroşenko a făcut această declaraţie la consfătuirea avută cu conducerea structurilor de forţă. „Am impresia că acest lucru s-a făcut cu un singur scop: destabilizarea situaţiei în Ucraina, posibil înaintea producerii altor evenimente” – a afirmat Poroşenko. Preşedintele ucrainean a cerut organelor coercitive să efectueze o anchetă rapidă şi amănunţită. „Nu este exclusă nici o versiune. Aş vrea să fac apel la toţi în aceste condiţii de război, de agresiune. Fiindcă a venit vorba, nu exclud nici existenţa unor interese străine” – a arătat Poroşenko.
Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luţenko, a arătat că ancheta consideră că principalele versiuni ale asasinării jurnalistului Pavel Şeremet sunt activitatea profesională a acestuia şi destabilizarea situaţiei în Ucraina.
Ministerul de Interne al Ucrainei analizează preliminar trei versiuni ale asasinării jurnalistului Pavel Şeremet.
Poliţia a calificat moartea lui Şeremet ca o crimă cu premeditare. A fost deschis dosar penal, potrivit alineatului 2, punctul 5 din Articolul 115 din Codul Penal (crimă cu premeditare, comisă într-un mod periculos pentru viaţa a numeroase persoane).

www.tass.ru – 20 iulie