UPDATE: Un ziar din Munchen afirmă că are o informaţia neconfirmată că un atacator e mort

Ziarul TZ din Munchen a relatat că unul dintre bărbaţii înarmaţi care au comis vineri un atentat în masă prin împuşcare într-un centru comercial ar putea fi mort. „Am primit informaţia, care este încă neconfirmată, că unul dintre făptaşi este mort şi zona din jurul cadavrului a fost izolată pentru că nu e clar dacă persoana are explozibili pe corp” – a relatat ziarul pe pagina sa de internet. Anterior, revista de ştiri Focus citase surse din cadrul poliţiei care au afirmat că unul dintre atacatori s-a împuşcat în cap şi a murit. Niciuna dintre informaţii nu a fost confirmată oficial.

REUTERS – 22 iulie

*

Premierul bavarez şi ministrul de interne au convocat o celulă de criză

Avem acum informaţii legate de atacurile armate din această seară, din Germania, de la München. Bine ai revenit în studio, Andreea Marin. Avem noutăţi?

Reporter: Da, avem. Premierul bavarez şi ministrul de interne au convocat o celulă de criză. Martorii spun că ar fi vorba despre trei atacatori. Se crede că unul dintre ei s-ar fi refugiat într-o staţie de metrou. Suspecţii însă se află în continuare în libertate. Poliţia din München nu exclude posibilitatea unor atacuri teroriste, doar că este acum prea devreme să discutăm despre o certitudine în acest caz. Gara centrală din München a fost şi ea evacuată. Toate trenurile care se îndreptau spre München au fost oprite. Deocamdată nu ştim mai multe pe acest subiect.

O să revenim cu informaţii imediat ce le vom avea. Dacă se conformă numărul victimelor, vă reamintesc că a fost avansat numărul 15, vom vorbi despre cel mai grav şi de amploare atac armat din Germania de până acum. Poate că ar trebui să le spunem ascultătorilor şi că Oficiul consular român a început de urgenţă demersurile specifice pe lângă autorităţile locale, pentru informaţii suplimentare privind circumstanţele incidentului şi cetăţenia victimelor. Consulatul General al României laMünchen aşteaptă răspunsuri oficiale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situaţia o va impune. Numerele de telefon disponibile sunt: 00 49 89 553307, apeluri redirecţionate şi preluate de operatorii Call Centerului care funcţionează în cadrul Ministerului de Externe şi 00 49 160 208 77 89, telefonul de urgenţă al Oficiului consular./lazard/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 iulie

*

Presa germană vorbeşte despre mai multe atacuri armate la München, în Germania

Alertă la München, de unde vin informaţii îngrijorătoare. Presa vorbeşte despre mai multe atacuri armate, însă informaţia nu este pe deplin confirmată. La mall-ul Olympia din München este în desfăşurare o operaţiune de capturare a doi atacatori. Potrivit unor surse, cei doi le-ar fi scăpat poliţişilor. Sunt informaţii confirmate video şi despre un atac în faţa unui restaurant fast food dinMünchen, din apropiere de mall-ul Olympia. Încă nu a fost confirmată informaţia despre un al treilea atac produs undeva în centrul Münchenului, despre care vorbesc unele agenţii. Locuitorii din München au fost sfătuiţi de poliţie să stea în case. O informaţie  de ultim moment: ministrul de interne al Bavariei a declarat pentru NTV că cel puţin trei persoane au fost ucise în atacul de la mall.

B1TV – 22 iulie, ora 21:00

*

Stare de alertă în Munchen, după mai multe atacuri armate

Stare de alertă în Munchen, după mai multe atacuri armate. Operaţiune a poliţiei în desfăşurare. Poliţia vorbeşte despre mai mulţi morţi.

Mai multe împuşcături au avut loc în mai multe zone ale oraşului german Munchen. Presa germană vorbeşte despre mai mulţi morţi.

TVR 1 – 22 iulie