Explozie puternică în capitala Afganistanului

O explozie puternică a avut loc în capitala afgană Kabul. Oficiali ai ministerului de interne afirmă că aceasta pare a fi fost produsă de un atacator sinucigas. Cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva zeci au fost rănite. Atentatul a avut loc în apropierea pieţei Deh Mazang, în care se desfăşura o demonstraţie. Mii de membri ai minorităţii Hazara solicitau schimbarea rutei propuse pentru o linie de electricitate.

(REUTERS – 23 iulie)


În capitala afgană Kabul au avut loc două explozii, în timpul unui protest paşnic la care luau parte membri şiiţi ai minorităţii Hazara. Imagini postate pe Twitter indică un număr mare de victime. Poliţia informează că cel puţin una dintre explozii a fost rezultatul unui atac sinucigaş.

(BBC SERVICIUL MONDIAL – 23 iulie)


Doi atacatori sinucigaşi sunt autorii exploziilor din capitala Afganistanului. Cel puţin 29 de persoane şi-au pierdut viaţa iar alte 100 au fost rănite. Nici o grupare nu a revendicat atentatul. Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujaheed, a trimis presei un email prin care condamnă atacul şi declară că gruparea sa nu este responsabilă pentru producerea acestuia.

(BBC SERVICIUL MONDIAL, CNN – 23 iulie)


Cel puţin 61 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 207 au fost rănite în urma atacului din Kabul, Afganistan, anunţă un oficial al Ministerului Sănătăţii. Statul Islamic a revendicat atentatul.

(CNN – 23 iulie)