Administraţia publică românească are nevoie de implicarea tinerilor

Administraţia publică românească are nevoie de implicarea tinerilor pentru a realiza schimbări şi a îmbunătăţi felul în care funcţionează instituţiile statului, a susţinut ministrul educaţiei, Mircea Dumitru, cu ocazia lansării oficiale a Programului de Internship al Guvernului.
Mircea Dumitru: Din păcate, nici generaţia mea, nici generaţia părinţilor mei, poate că nici generaţiile imediat după mine nu au reuşit să facă ceea ce au reuşit să facă ceea ce am promis faţă de ceea ce ne-am propus până la capăt. Este rândul dumneavoastră să ne arătaţi ceea ce puteţi, ceea ce vreţi şi sunt absolut convins că, într-un număr de ani, veţi putea să faceţi din această ţară şi din acest stat un loc în care să trăim într-un mod decent, în care să nu ne fie jenă, de pildă, că suntem funcţionari ai statului român sau că lucrăm în administraţie şi că vom reuşi să lucrăm pentru toată societatea românească.
Realizator: 200 de stagiari, recrutaţi din peste 7000, participă, timp de două luni, la Programul oficial de Internship al Guvernului, prin care fac practică administrativă în diferite ministere şi în alte instituţii publice.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 iulie