Acţiune de donare de sânge la Spitalul Municipal Mangalia

Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanta, Spitalul Municipal Mangalia, si Primaria Municipiului Mangalia organizeaza  sambata, 30.07.2016, intre  orele 08.30- 13.30, o actiune de donare de sange.

Sunt asteptate toate persoanele sanatoase din localitatea Mangalia si localitatile invecinate care doresc sa ii ajute pe pacientii care au nevoie de  tratament  transfuzional.

Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa  intre 18-65 de ani,cu greutatea peste 50 kg,care nu au suferit de hepatita,TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inima.

Persoanele  peste 50 de ani sunt  rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu boli de inima sau neurologice.

Cu doua zile inainte  de donare este interzis consumul de  bauturi alcoolice!

In ziua donarii se recomanda  un mic dejun usor si minim  500 ml lichide.

Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:

-7 tichete de masa pentru produse alimentare;

-o zi libera la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, o zi scutire de la frecventa in ziua donarii in cazul elevilor, studentilor si militarilor;

-decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu / resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange.

Va asteptam sambata  30.07.2016  la Spitalul Municipal Mangalia, cu un act de identitate valabil,intre orele 08.30-13.30.

Sangele este  un dar ce nu poate fi inlocuit!

Este nevoie  de  mai  multi donatori!

Cheama-ti si prietenii!

Multumim  anticipat  celor  care  vor  contribui  la  salvarea  de  vieti omenesti!