Hillary Clinton, prima femeie care candidează pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite

Hillary Clinton a devenit, cu puţin timp în urmă, prima femeie care candidează pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite din partea unui partid major – cel democrat. Într-un discurs în care a acceptat candidatura, Hillary Clinton şi-a prezentat viziunea pentru viitor şi l-a criticat pe contracandidatul său republican Donald Trump.

Hillary Clinton: Prieteni, accept cu umilință, hotărâre și o încredere fără limite promisiunea Americii şi nominalizarea voastră.
Cătălin Gomboş: Cu aceste cuvinte Hillary Clinton a acceptat, oficial, să candideze din partea Partidului Democrat pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite, o candidatură istorică, dat fiind faptul că fostul secretar de stat este prima femeie care devine candidat oficial în cursa pentru Casa Albă. Discursul ţinut de Hillary Clinton cu puţin timp în urmă pune capăt convenţiei Partidului Democrat şi o lansează în confruntarea directă cu candidatul republican, Donald Trump. De altfel acesta a fost, de-a lungul Convenţiei, ţinta mai multor atacuri ale celor mai marcanţi lideri democraţi, inclusiv preşedintele Barrack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden, care consideră drept demagogic discursul prin care Trump – un milionar ajuns în atenţia opiniei publice printr-un reality show – se prezintă drept un apărător al clasei de mijloc. Trump a fost criticat şi de Hillary Clinton care consideră că viziunea omului de afaceri duce la divizarea americanilor. În discursul ţinut la convenţia partidului democrat, Hillary Clinton a pus accentul pe experienţa sa politică, atât ca senator cât şi ca secretar de stat, şi a abordat toate temele importante pentru electoratul american, de la controlul vânzării armelor la necesitatea revitalizării clasei de mijloc.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 iulie