„INIMI CICATRIZATE” în premieră mondială pe 7 August

Lungmetrajul „Inimi cicatrizate”, o adaptare liberă după opera literară a lui M.Blecher în regia lui Radu Jude, va avea premiera mondială luna viitoare în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno.
Pelicula, care a fost inclusă în competiția oficială a prestigiosului festival din Elveția, va avea premiera de gală pe 7 august, de la ora locală 16.30 la Auditorium FEVI.
Pe 8 august filmul este programat de la ora 23.15 (La Sala) iar pe 9 august, de la ora 11.00 la Pala Video.
Proiecțiile vor avea loc în prezența regizorului Radu Jude, actorilor Lucian Teodor Rus, Ilinca Hărnuț, monteurului Cătălin Cristuțiu, sound designer-ului Dana Bunescu, producătorului Ada Solomon.
Prezența delegației române la Locarno este susținută de Institutul Cultural Român și de Centrul Național al Cinematografiei.
Acțiunea din filmul „Inimi cicatrizate” are loc în anul 1937 când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării.
Din distribuție fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuț, Șerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu.
„Inimi cicatrizate” este o producție Hi Film în co-producție cu Komplizen Film (Germania), în asociere cu BORD CADRE FILMS (Elveția), dezvoltat în cadrul Cinemart, Sofia Meetings.
Scenariul și regia sunt semnate de Radu Jude, director de imagine Marius Panduru RSC, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, sound designer Dana Bunescu, de sunet s-a ocupat Jűrg Lempen iar mixajul a fost realizat de Cristinel Șirli. Dana Păpăruz a fost responsabilă de costume, Bianca Boeroiu de machiaj, Domnica Bodogan s-a ocupat de coafură iar scenografia a fost realizată de Cristian Niculescu.
Producător Ada Solomon, co-producători Jonas Dornbach, Janine Jackowski, Maren Ade, producători asociați Jamal Zeinal Zade, Dan Wechsler.